Jump to content

Rifat Blaku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rifat Blaku, i lindur më 18 janar 1944 në PodujevëKosovës në Jugosllavi, është shkencëtar, gjeograf dhe politikan shqiptar .

Rifat Blaku lindi në Podujevë ku e kreu edhe arsimin fillor dhe të mesëm. Diplomoi në Universitetin e Prishtinës në vitin 1973, magjistraturën në Universitetin e Zagrebit në vitin 1981 dhe doktoraturën në vitin 1994 me temën mbi zhvillimin rajonal dhe emigracionin ekonomik. Sot ai është ligjërues në Fakultetin Ekonomik në Universitetin e Prishtinës dhe drejtor i një instituti për hulumtime të migracionit.

Blaku shërbeu si Ministër i Migracionit në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës në vitin 1999. Ai ishte edhe nënkryetar i një partie kosovare. Ai u bë edhe zëvendësministër për administratën publike.

  • Elsie, Robert (2011) (på engelska). Historical Dictionary of Kosovo. Historical Dictionaries of Europe (2nd ed.). Lanham, Maryland: Scarecrow Press. Libris 12064275. ISBN 978-0-8108-7231-8