Jump to content

Rripi (veshje)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një rrip lëkure i zi i zakonshëm me një shtrëngim metalik.

Një rrip është një brez ose rrip fleksibël, i bërë zakonisht prej lëkure, plastike ose pëlhure të rëndë, i veshur rreth belit natyral ose afër tij (deri në ijet). Skajet e një rripi janë të lira; dhe një shtrëngim e formon rripin në një lak duke siguruar një skaj në një pjesë tjetër të rripit, në ose afër skajit tjetër. Shpesh, laku që rezulton është më i vogël se ijet. Rripat vijnë në shumë gjatësi për shkak të shumëllojshmërisë në përmasat e belit, dhe shumica e rripave mund të rregullohen në shtrëngim për t'iu përshtatur belit të përdoruesit.