SETI

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Skeda:Arecibo Overview.jpg
Disa vëzhgime të SETI-t janë bërë duke përdorur radioteleskopin 305m të gjërë në Vëzhguesin e ArecibosPuerto Riko.
Ana e pasme e diskut të artë Sounds of Earth të vendosura në sondat hapësinore Voyager 1 dhe Voyager 2.
Programi Seti@home 3.07 ne veprim.

SETI (shqiptohet poashtu seti, është fjalëshkurtimi i Search for Extra-Terrestrial Intelligence - Kërkimi për Mençuri Jashtë-Tokësore) janë përpjekjet e njerëzimit për të diktuar mençuri jashtëtokësore. Qëllimi i përgjithshem i projektit SETI- t është vëzhgimi i qiellit për të zbuluar qënësinë e përçimeve (transmetimeve) të qytetërimeve nga planete të largëta. SETI është një projekt rrjeti gjigant kompjuterik internetor (ndër rrjetor) që shfrytëzon kohën e papërdorur procesorike në kompjuterat e përdoruesve për të rishqyrtuar të dhënat radio teleskopike.

Historia[redakto | përpunoni burim]

SETI@Home[redakto | përpunoni burim]

Projektet[redakto | përpunoni burim]

SERENDIP[redakto | përpunoni burim]

Sentinel,META, BETA[redakto | përpunoni burim]

MOP dhe Projekti Feniks[redakto | përpunoni burim]

Mesazhi Arecibo[redakto | përpunoni burim]

A ka jetë në gjithësi?[redakto | përpunoni burim]

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]