Safet Banxhoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Safet Banxhoviq, është lindur 25. dhjetor 1961. në Pazarin e Ri (N.Pazar) është shkrimtarë dhe historian boshnjak. Në vitin 1985 diplomoi në Fakultetin Filozifik të Sarajevës. Studimet posdiplomike i kreu në Fakultetin Filozofik të Universitetin e Beogradit ku dhe mbrojti magjistraturën në vitin 1989, me temën “ Shpërngulja e popullsisë myslimane sllave (Boshnjakëve,Goranëve dhe Torbeshëve dhe të tjerë) nga Sanxhaku, Maqedonia dhe nga Kosova në Turqi (1912.-1970.)” Punoi në Institutin për Histori në Banja Llukë, në institutin për mardhënje nacionale në Sarajevë. Gjatë luftës në Bosnjë punoi dhe veproi në Sanxhakun e Pazarit të Ri, ku udhëhoqi me sukses Këshillin për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut për Sanxhak në Pazarin e Ri, ndërsa tani punon në Institutin Historik në Sarajevë.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]