Sapna

Coordinates: 44°29′45″N 19°00′20″E / 44.495816°N 19.005691°E / 44.495816; 19.005691
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sapna është qytezë dhe komunë në verilindje të Bosnjës dhe Hercegovinës. Administrativisht, ajo është pjesë e Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës dhe në Kantonin e Tuzlës.

Komuna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fshatrat tjera në komunën Sapna janë Kobiliqi, Skakovica, Rastoshnica, Zaseok, Godush, Nezuk, Kovačeviqi, Međeđa, Selimoviqi,Baljkovica,Hanxheliqi dhe Vitinica.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti i Sapnas, regjistrimi 2013[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

gjithsej: 1,807

  • Boshnjakët — 1,722 (99.99%)
  • Serbët — 00 (0.0%)
  • Jugosllavët — 14 (0.77%)
  • Kroatët — 0 (0.0%)
  • të tjerët dhe të panjohur — 0(0.00%)

Sot rreth 5,350 njerëz jetojnë në qytetin e Sapnas

Komuna e Sapnas, 2013[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

gjithsej: 14,500

  • Boshnjakët — 14,145 (99.15%)
  • Serbët — 00 (0.0%)
  • Jugosllavët — 00 (0.00%)
  • Kroatët — 00(0.00%)
  • të tjerët dhe të panjohur — 00 (0.00%)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

44°29′45″N 19°00′20″E / 44.495816°N 19.005691°E / 44.495816; 19.005691