Servantes dhe Dulçinea

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Servantes dhe Dulçinea
Servantes dhe Dulçinea.jpg
Pamje gjatë provave
PersonazhetServantesi (Serveti)
Dulçinea (Fatimja)
Arnaut Mami
Mehmed Begu
Peshkatari (Fici)
Beqir (Tallalli)
Ushtar Osmani
Ushtar Tahiri
Robërit
Data e premierësMaj 16, 2014 (2014-05-16)
Vendi i premierësQendra për Kulturë
Ulqin, Mali i Zi
Gjuha origjinaleShqip
Spanjisht
MjedisiKalaja e Ulqinit

Servantes dhe Dulçinea është shfaqje teatrale e performuar nga Trupa teatrale Ulqin në Amfiteatrin e Qendrës për Kulturë në Ulqin. Premiera e kësaj shfaqjeje ishte më 16 maj 2014.

Shfaqja është përgatitur nën regjinë e Munib Abazit dhe asistencën e Jenuz Abazit. Skenograf ishte Agron Ujkashi, kostumografe ishte Jetmira Hoxha, ndërsa muzika është përgatitur nga Ardian Hasanaga.

Shfaqja ka të bëj me dashurinë e robit të burgosur të kusarëve ulqinak, më vonë shkrimtarit të njohur spanjoll Miguel de Servantes dhe ulqinakes së bukur, Dulçinea.

Interpretuesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Muho Uruçi si Miguel de Servantesi
 • Flutur Mustafa si Dulçinea
 • Atif Hasanaga si Arnaut Mami
 • Shefqet Luca si Mehmed Begu
 • Xhemal Peroviqi si djali i Mehmed Begut
 • Osman Leskovci si Peshkatari (Fici)
 • Sakib Lika si djali i Peshkatarit
 • Jenuz Abazi si Beqir Tallalli
 • Samir Ismaili si ushtar Osmani
 • Alo Peroviqi si ushtar Tahiri
 • Barbana Draga si nëna e Dulçinesë
 • Ilirjana Rama si shoqe
 • Albana Kurti si shoqe
 • Eldin Kurti si rob
 • Ardian Veliq si rob

Shfaqet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shfaqja Servantes dhe Dulçinea është performuar gjithsej shtatë herë:

Data Vendi
16 maj 2014 Qendra për Kulturë, Ulqin
17 maj 2014
18 maj 2014
29 maj 2014 Teatri Dodona, Prishtinë
4 qershor 2014 Qendra për Kulturë, Bijello Pole
28 tetor 2014 Teatri Kombëtar, Tiranë
29 tetor 2014 Teatri Aleksandër Moisiu, Durrës

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]