Sheshi i tregut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sheshi i tregut (i njohur gjithashtu si një vend tregu) është një shesh i destinuar për tregtim, në të cilin mbahet një treg. Është një tipar i rëndësishëm i shumë qyteteve dhe qytezave në mbarë botën.[1] Një shesh tregu është një zonë e hapur ku tezgat e tregut nisen tradicionalisht për tregtim, zakonisht në një ditë të caktuar të javës, e njohur si dita e tregut.

Një shesh tipik tregu anglez përbëhet nga një zonë katrore ose drejtkëndore, ose nganjëherë vetëm një zgjerim i rrugës kryesore. Zakonisht është në qendër të qytetit, i rrethuar nga ndërtesa të mëdha si kisha e famullisë, bashkia, magazina dhe hotelet e rëndësishme dhe zyra postare, së bashku me dyqane më të vogla dhe ambiente biznesi. Ndonjëherë ka një ndërtesë të përhershme të mbuluar me treg ose një sallë pëlhure, dhe e gjithë zona është një vend takimi tradicional për njerëzit vendas, si dhe një qendër për tregti.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ The World's Best Squares, PPS website, Making Places, December 2005