Shigjetari (yjësia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shigjetari është njëra nga yjësitë e horoskopit. Është një nga 48 yjësitë e paraqitura nga astronomi grek i shekullit II Ptolemeu dhe gjendet edhe në listën me 88 yjësitë moderne. Emri latin është Sagittarius dhe simbolin e ka Sagittarius.svg (♐). Gjendet mes Akrepit në përëndim dhe Bricjapit në lindje.

Shigjetari