Akrepi (yjësia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Akrepi është njëra nga yjësitë e horoskopit. Emri latin është Scorpius dhe simboli është Scorpio.svg (♏). Akrepi është një nga 48 yjësitë e dhëna nga astronomi grek Ptolemeu. Shtrihet mes Peshores në përëndim dhe Shigjetarit në lindje. Është një yjësi mjaft e madhe që gjendet në hemisferën jugore afër qendrës së galaktikës Rruga e Qumështit.

Akrepi