Shino Aburame

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Cosplay i Shino Aburame

Shino Aburame (油女シノ, Aburame Shino) është personazh fiktiv në Naruto krijuar nga Masashi Kishimoto. Ai është ninxha i fshatit gjethe i klanit Aburame. Ai është anëtar i skuadrës së Kurenai. Në japonisht, zëri i tij bëhet nga Shinji Kawada. Në anglisht, zëri i tij bëhet nga Sam Riegel (Ep. 23-24) dhe Derek Stephen Prince (Ep.34-).

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shino tregoi potencial të madh si një shinobi që nga mosha e hershme, duke tërhequr vëmendjen e Danzos, një njeri me standarde jashtëzakonisht të larta, në anime. Si një genin, ai arriti lehtë të mposhtte Zaku Abumi, dhe më vonë të luftojë Kankurō, një shinobi kualifikuar në një bllokim.[1] Gjatë kalimit të kohës, ai u promovua në Chūnin së bashku me shokët e tij. Gjatë luftës, ai ishte në gjendje të luftonte dhe të mposhtte disa Zetsu të Bardhë pavarësisht se ata ishin Jōnin-kalibër në pushtet dhe ishte në gjendje të mposhtnin Torune Aburame të ringjallur. Një dekadë më vonë u pranua nga disa individë si të nivelit jōnin.

Teknikat e klanit Aburame[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si një anëtar i klanit Aburame, Shino u infuzua në lindje me një lloj insektesh të veçantë, të quajtur kikaichū, që përdorin trupin e tij si fole dhe ushqehen me gjoksin e tij, duke jetuar në një formë simbioze. Në kthim, ata sulmojnë dhe kryejnë detyra të tjera kur ai urdhëron formimin e stilit të tij kryesor luftarak: në betejë, ai vendos në kundërshtarët me mizat e tij dhe pastaj konsumon çakrën e tyre sapo nuk mund të shpëtojnë. Në anime, Shino është në gjendje të transferojë këtë çakër të akumuluar në një objektiv të ri.

Shino ka treguar të jetë në gjendje të krijojë kopje të insekteve të veta, të cilat mund të reformohen një herë. Në mënyrë të kundërt, Shino mund t'i mbështeste armiqtë e tij në një kafaz insektesh, duke i penguar ata të lëviznin dhe t'i privonin ata nga chakra e tyre; si dhe mund të përdorin një racë të veçantë insektesh të quajtur kidaichū për të gllabëruar chakra dhe madje edhe mishin e viktimës së tyre. Në anime, Shino gjithashtu mund të përdorë defektet e tij duke mbrojtur ata rreth vetes dhe aleatëve të tij, duke krijuar një kube.

Shino mund të përdorë bugjet e tij për të spiunuar dhe për të mbledhur informacione. Meqë bugs nuk bëjnë fare zhurmë, Shino i ka ata të zbulojnë një zonë dhe të kthehen me ndonjë informacion të dobishëm. Shino mund të linte një bug femër në objektivin e tij për t'i gjetur ato nga aroma e marrë nga një bug mashkull. Për të ndaluar veten nga gjurmimi, Shino mund të përdorte teknikën e insekteve për të krijuar modele të rreme të chakra, të cilat do të ngatërronin kundërshtarët e tipit sensor.

Ndërsa kikaichū ka vetëm një jetëgjatësi prej disa orësh, cikli i jetës së tyre siguron që gjithmonë do të ketë femra me vezë. Në anime, u demonstrua se bugs e tij janë gjithmonë duke kaluar përshtatjen evolucionare nëpërmjet mutacion dhe përzgjedhjes natyrore; në mënyrë që të kultivohet për këtë aftësi, Shino mund të përshpejtojë rritjen e insekteve të tij.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Emri "Shino" nënkupton "besim" (志 之), i cili është gjithashtu emri i dhënë i samurai Inuzuka të Nansō Satomi Hakkenden, një roman për një samurai qen. Bashkëshortja e tij, Kiba Inuzuka është gjithashtu e bazuar në Inuzuka nga romani. Emri i tij i familjes "Aburame" do të thotë fjalë për fjalë "gruaja e vajit" (油 女), ndërsa mund të jetë gjithashtu një variant i "Aburamushi", që do të thotë "kacabu" (油 虫), duke iu referuar përdorimit të insekteve të familjes së tij si armë.
  • Shino ka përfunduar 44 misione: 17 të rangut D, 17 të ranut C, 9 të rangut B, 1 të rangut A dhe 0 të rangut S.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Naruto Kapitulli 70, faqet 4-8