Shkolla e Biznesit Umeå

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lindellhallen at Umea University

Shkolla e Biznesit dhe e Ekonomikut të Umeas, USBE, ose Handelshögskolan vid Umea Universitet, është shkollë biznesi e Universitetit Umea në veri të Suedisë. Rreth 2000 student aktualisht studiojnë në USBE. Shkolla ka një program Bachelor, katër programe universitare (Civilekonomprogram), shtatë programe master (duke përfshirë Erasmus Mundus Master Program në Menaxhmin Strategjik të Projektit) dhe programet doktoruese.

Atmosfera ndërkombëtare është e rëndësishme në shkollën e biznesit dhe ajo ofron një program universitar (Programi i Biznesit Ndërkombëtar) dhe të gjitha programet master dhe ato doktoruese janë në anglisht. USBE po ashtu pranon një numër të madh studentësh ndërkombëtarë.

USBE gjendet në zemër të Kampusit universitar, një vend takimi për të gjitha disiplinat akdemike, duke shfaqur mundësitë e bashkëpunimit përtej kufijve tradicional akademik. Ajo po ashtu ua jep mundësin studentëve të USBE-së të jenë pjesë aktive e mjedisit studentor të krijuar për 37,000 studentët e Universitetit të Umeas.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkolla e Biznesit dhe Ekonomiku ku tri departamente: Departamenti i Administrim Biznisesit, Departamenti Ekonomik dhe Departamenti i Statistikave.

USBE Qendra për karrierë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

USBE Qendra për karrierë përqendrohet kryesisht për të ndihmuar të diplomuarit e saj në tranzicionin mes diplomimit dhe botës së biznesit.

Hulumtimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

USBE Instituti për Hulumtime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Programet Master[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Programi master në Statistika
 • Programi master në Financa
 • Programi master në Zhvillim Biznesi dhe Ndërkombëtarizim
 • Programi master në Menagjment
 • Programi master në Marketing
 • Programi master në Ekonomi
 • Programi master në Menagjimin e Projekteve Strategjike: ofrohet së bashku me Heriot-ëatt University dhe Politecnico di Milano Erasmus Mundus

Programet Universitare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Programi Ndërkombëtar i Biznesit - në anglisht
 • Administrim Biznesi dhe Programi Ekonomik - në suedisht
 • Programi i tregtisë - në suedisht
 • Programi i Menagjimit të Biznesit - në suedisht
 • Programi Bachelor në Statistika

Ish-nxënësit e famshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Studentët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Linus Berg - founder and CEO of "Rest & Fly"
 • Frida Berglund - founder of the popular blogg "Husmusen"
 • ëilhelm Geijer, former CEO and Board member of Öhrlings PriceëaterhouseCoopers
 • Christian Hermelin - CEO, Fabege
 • Leif Lindmark - former Rector, Stockholm School of Economics
 • Agneta Marell, professor
 • Henrik P. Molin - Author
 • Göran Carstedt - Leding the global netëork "Society for Organizational Learning"
 • Malin Mostroem - Sëedish ëomen footballer, nominated best in Sëeden and the ëorld.
 • Lars Petterson - CEO, Atea Sëeden
 • Erik ëikström - CEO, Pizzeria Viking chain

Doktorët e nderuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bashkëpunimet ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

USBE ka mvi 70 universitete partnere rreth botës, përfshirë:

Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]