Shpëtim Cami

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Dr.Shpëtim Cami
Fotoporteti
Emri Shpëtim
Mbiemri Cami
Lindur më 20 qershor 1960
Lindur në Bulqizë,Dibër
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni Profesor,Politikan,Publicist

Dr. Shpëtim Cami lindi më 20 qershor të vitit 1960Bulqizë, Dibër. Ai ka një pëvojë 35 vjeçare në fushën e arsimit, shkencës, politikës, administratës, shoqërisë civile dhe ne fushën e botimeve.

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Universiteti i Tiranes, Fakulteti i Shkencave të Natyres, Dega Fizike, viti 1984.
 • Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit. Dega Ing. Elektronike, profili Informatikë viti  2008 (Në sistemin Part Time)
 • qershor 2010, Master per Politike te Jashtme dhe Diplomaci, Albanian University (UFO) Tirane 
 • qershor 2011, Master për Marredhenie Nderkombetare dhe diplomaci, Universiteti Nderkombetar, Struge, Maqedoni.
 • tetor 2010 e në vazhdim, studime për doktoraturë në fushën e lidershipit, pranë Akademisë Mbrotjes "Spiro Moisiu", Tiranë
 • tetor 2014, Diplomuar, Doktor i shkencave në Shkencat Politike, Universiteti Nderkombetar, Struge, Maqedoni
 • 12 dhjetor 2014, Docent në Shkenca Politike.

Punësimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

U zhvillua mbledhja e 48 e Senatit të Universitetit Ndërkombetar Strugë
 • gusht 1984 – maj 1991 Mësues në rrethin Kurbin (Gallatë – Laç)
 • qershor 1991 - gusht 1996 Kryetar i PS rrethit Kurbin
 • shtator 1997 – mars 1999 Përgjegjës i Sektorit të Statistikës dhe Informacionit në Drejtorinë Arsimore Kurbin
 • prill 99 - mars 2000 Kryetar i Degës së Policisë Elektrike Prefekturës Lezhë
 • mars 2000 - mars 2002 Koordinator për pushtetin vendor në aparatin e Komitetit të Përgjithshëm Drejtues të PSSH
 • prill 2002 - shtator 2002 Kryetar i Degës së Personelit në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Ndërtimit.
 • tetor 2002 – tetor 2005 Drejtor i Përgjithshëm i Sherbimit të Transportit Rrugor
 • maj 2007 - nentor 2010 Zv/Kryetar i Njësisë Bashkiake nr 1 Tiranë
 • nëntor 2011 - shtator 2012, Pedagog i jashtëm i shkencave politike, Universiteti Illyria Tiranë
 • tetor 2012 – korrik 2014, zv/dekan i fakultetit të shkencave politike, Universiteti Illyria Tiranë, me kohë të pjesshme.
 • Nentor 2010 e ne vazhdim pedagog i jashtëm ne Universitetin Nderkombetar Struge, Maqedoni.
 • korrik 2013 – gusht 2015 Kryetar i Njesise Bashkiake nr 1 Tirane.
 • 16 Qershor 2016 – 20 shkurt  2017  Këshilltar i Komisionerit për të drejtën e informimit dhe mbrojtjen e të dhënave personale.
 • 20 shkurt 2017 – 12 shtator 2017  Drejtor  i Kabinetit të Ministrit të Mbrojtjes.
 • 20 shtator 2018 e në vazhdim  Përgjegjës i Njësisë së koordinimit të programeve të studimit dhe marrëdhënieve me komunitetin dhe Koordinatori i  programit të  nivelit të dytë  të studimeve  master  profesional , Universiteti " Marin Barleti".

Angazhime ne Qeverisjen vendore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryetar i Njësisë Bashkiake Nr.1
 • korrik 1992 - shtator 2000 anëtar i këshillit të rrethit Kurbin
 • tetor 2000 - prill 2007 Kryetar i Këshillit të Njësisë Bashkiake Nr 1 Tiranë
 • maj 2007 - Nentor 2010 Zv/kryetar i Njesise Bashkiake nr 1 Tirane
 • korrik 2011 – korrik 2013, anëtar i këshillit të Bashkisë Tiranë
 • korrik 2013 – gusht 2015, Kryetar i Njësisë Bashkiake nr 1, Tiranë

Angazhime në Shoqërine civile[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Perfundoi me sukses projekti i kërkuesve të rinj në fushën e sigurisë mjedisore në Shqiperi, realizuar nga Qendra " Hapesire" Tiranë
 • shtator 2004 Bashkethemelues i "Shoqatës Qytetare e Sigurisë Rrugore dhe Ambientit
 • tetor 2004, Bashkethemelues i Qendres "Franklin" Tiranë
 • tetor 2005 – mars 2009 Drejtor Ekzekutiv i Institutit të Çështjeve Kombëtare
 • dhjetor 2009 Bashkethemelues dhe kryetar bordi i Qendres "HAPESIRE" Tirane, qender kerkimore ne fushen e Marredhenieve Nderkombetare
 • dhjetor 2009 e në vazhdim, anetar i Organizatës Ndërkombëtare të Shkencave Politike (IPSA) Montreal, Kanada.
 • maj 2012, anëtar bordi i Institutit të Politikave të Sigurisë, Tiranë
 • shtator 2012, Sekretar i Përgjithshem i Lidhjes së Intelektualëve dibranë
 • shkurt 2017, bashkëthemelues i shoqatës " Gryka e Vogël Dibër "  dhe gazetës " Valët e Drinit "

Pjesëmarrje dhe referime në konferenca shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Takim me Ambasadorin Amerikan Donald Lu
 1. IPRA’s 21st Biennial Conference, "Patterns of Conflict, Paths to Peace". Calgary, Canada. 29 qershor – 3 korrik, 2006
 1. 5 EuPRA General Conferemce, Sakarya University, Turkey, 21-22 gusht 2007 (Bashkeautor ne prezantimin: Features of New Terrorism and Defiance of Regional Security)
 2. International Political Sciences Association, (IPSA) Montreal, Canada, 2008 Conference, April 30 – May 2, 2008
 3. International Political Science: New Theoretical and Regional Perspectives, IPSA Luxembourg Conference 18-20 mars 2010, Is There a European Model of Governance? A Comparative Perspective
 4. "Gjeopolitika Energjitike dhe Siguria Kombetar, Qasje ne Ballkanin Perendimor dhe Shqiperi", Konference Shkencore Tiranë, Shqipëri, Referues dhe anëtar i Komisionit Shkencor te Konferences, dhjetor 2011.
 5. "Shqipëria në dilemat midis Integrimit dhe Nacionalizmit", Simpozium Shkencor, Referues dhe moderator, 18 mars 2013, Tiranë, Shqipëri
 6. Tirana International Conference "Burning Problems and needs of ageing in Albanian Society", Refeferues dhe moderator, Tiranë, 25 prill 2014
 7. International Scietific Conference, "Scientific Challenges for Sustainable Development" Referues dhe moderator, September 19-20, 2014, Struga, Macedonia
 8. Second International Scietific Conference, "Scientific Challenges for Sustainable Development" bashkëreferues, Held on 25, Aprill 2015, Struga, Macedonia

Veprimtaria botuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A-Libra:

Tribuna Qytetare
 1. maj 2003 Libri "Kurbini 1991 – 1996", M&B, Tiranë, 2005
 2. prill 2006 Libri "Në emër të jetës", Vatra, Tirane 2006
 3. prill 2007 Libri "Heroi i Shtangës", M&B, Tiranë 2008
 4. qershor 2008 Libri KANADA "me bashkëautor"
 5. mars 2009 Libri "Njerëz dhe realitete", Mediaprint, Tirane 2009
 6. qershor 2010 Kontributor ne librin "Political Science in Central-East Europe", Barbara Budrich, Gjermani, botim i Organizatës Ndërkombetare të Shkencave Politike, Rainer Eisfeld, Leslie A. Pal, Political Science in Central-East Europe, Barbara Budrich Publishers, Opladen&Farmington Hills, MI 2010
 7. dhjetor 2010 Libri "Gjeopolitika Elektorale", Albas, Strugë, Maqedoni 2010.
 8. dhjetor 2011 Libri "Negociatat dhe Globalizimi" bashkëautor
 9. prill 2013, Libri "Marketingu Politik", me bashkëautor
 10. prill 2015, Libri "Tribuna Qytetare" me bashkëautor
 11. nëntor 2015, Libri "Lufta, Paqja, Siguria" me bashkëautor

B-Publicistikë dhe revista shkencore:

 1. 1992 – 1996, Bashkethemelues dhe Drejtor i Gazetës "ALBULENA"
 2. maj 2007. Bashkethemelues i gazetës "Tribuna Qytetare"
 3. janar 2010 - prill 2013 Themelues dhe Kryeredaktor i revistes shkencore "The Heritage" botim i Universitetit Nderkombetar Sruge, Maqedoni
 4. Bashkethemelues dhe Anëtar bordi shkencor i revistes shkencore "Marrëdhënie Ndërkombëtare", Shqipëri
 5. Anëtar bordi shkencor i revistës shkencore "Humanistika", Kosovë
 6. Anëtar bordi i revistes "Siguria Rrugore"

C-Botime administrative: Viti 2004 Përgatitur për botim 4 libra të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimit të Transportit Rrugor:

 1. Përmbledhje e rregulloreve Vëllimi i I, 2004
 2. Përmbledhje e rregulloreve Vëllimi i II, 2004
 3. Informatizimi dhe Shkëmbimi i Informacionit, 2004
 4. 80 vjet shërbim i transportit rrugor, 2004

Redaktor dhe konsulent në 18 libra.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


 1. https://web.archive.org/web/20160322210629/http://www.bksh.al/adlib/scripts/wwwopac.exe%26DATABASE%3Dcatalo%26OPAC_URL%3D/adlib/beginner/index_al.html%26LANGUAGE%3D1%26l1%3DCami%2C+Shpetim%26LIMIT%3D0, 03/12/2015
 2. http://www.bksh.al/adlib/scripts/wwwopac.exe?DATABASE=catalo&OPAC_URL=/adlib/beginner/index_al.html&LANGUAGE=1&%250=31118&LIMIT=0, 03/12/2015
 3. https://www.facebook.com/ShpetimCamiFaqjaZyrtare, 03/12/2015
 4. http://www.tirana.gov.al/sq/Kryetaret-dhe-kompetencat-/Nj%C3%ABsia-bashkiake-nr--1-Shp%C3%ABtim-Cami-4867 Arkivuar 11 korrik 2015 tek Wayback Machine, 03/12/2015
 5. http://telegraf.al/politike/shpetim-cami-u-premtoj-qytetareve-se-do-jem-zeri-dhe-forca-e-tyre, 03/12/2015
 6. http://www.sot.com.al/aktualitet/shp%C3%ABtim-cami-nga-2011-asnj%C3%AB-investim-n%C3%AB-nj%C3%ABsin%C3%AB-nr-1-bashkia-indiferente-ndaj-ankesave, 03/12/2015
 7. https://www.youtube.com/watch?v=MX2C7XqiKCY, 03/12/2015
 8. https://web.archive.org/web/20160322115921/http://www.myftiniatirane.com/?p=800, 03/12/2015
 9. https://web.archive.org/web/20160304185305/http://vizionplus.al/shpetim-cami-zip-23-korrik-2013-pj-2/, 03/12/2015
 10. http://strugalajm.com/index.php/abdylaqim-ademi-viziton-universitetin-nderkombetar-ne-struge/[lidhje e vdekur], 03/12/2015
 11. http://www.shoqatastebleva.al/Gazeta/stebleva%2029.pdf, 03/12/2015
 12. http://www.age-platform.eu/images/stories/EN/InternationalConferenceonAgeing-NewsletterApril2014.pdf[lidhje e vdekur], 03/12/2015