Jump to content

Shpuesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një makinë shpimi elektrike me kabllo.

Një makinë shpimi është një mjet që përdoret për të bërë vrima të rrumbullakëta ose për të lëvizur lidhësit. Ajo është e pajisur me një grimcë, ose një trap ose një karikator. Llojet e përdorura me dorë po zvogëlohen në mënyrë dramatike në popullaritet dhe ato me bateri pa tel po shtohen për shkak të rritjes së efikasitetit dhe lehtësisë së përdorimit.

Makina përdoret zakonisht në përpunimin e drurit, përpunimit të metaleve, ndërtimit, fabrikimit të veglave të makinerive, ndërtimeve dhe projekteve të shërbimeve. Versionet e dizajnuara posaçërisht janë bërë për aplikacione në miniaturë.