Shtëpia e Bonapartëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shtepia e Bonaparteve eshte nje ish-dinasti europiane mbreterore dhe perandorake me origjine korsikane. U themelua ne 1804 nga Napoleon Bonaparti, djali i fisnikut korsikan Karlo Buonaparte dhe Letizia Buonapartes. Kjo dinasti u zhvillua me Lufterat Napoleonike dhe pushtimin e Evropes nga Napoleoni, i cili vendosi familjaret e tij si kryesues te shteteve kukull qe ai kishte pushtuar.