Shtjefën Millutini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mbreti Milutin, portreti i themeluesit (afresk) në kishën e mbretit të Manastirit të Studenicës, i pikturuar gjatë jetës së tij, rreth vitit 1314

Shtjefën Urosh II Millutin Nemanjiqi (serbisht: Стефан Урош II Милутин Немањић Stefan Uroš II Milutin Nemanjić; rr. 1253 – 29 tetor 1321), i njohur si Mbreti i Shenjte, ishte mbreti i Serbise nga 1282 deri ne 1321, pjesetar i dinastise Nemanjiq.

Manastiri i GraçanicësKosovë, nje Vend të Trashëgimisë Botërore

Ishte nje nga sundimtaret me te pushtetshem te Sërbisë ne Mesjete dhe nje nga monarket me te shquar te Europes ne kohen e tij. Ai merr merita per rezistencen e forte qe beri kunder Perandorise Bizantine, qe donte te vendoste katolicizmin romak ne Ballkan.