Shtypi i lartë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shtypi i lartë bënë pjesë në teknikat themelore të shtypit. Karakterizohet me formë të shtypi, ku elementet e shtypit janë të lartësuara, kurse sipërfaqet e lira të thelluara (Forma e shtypit përbëhet nga rradhitja me plumb dhe klishetë). Teknikën e shtypit të lartë e përbëjnë: Tiposhtypi, Shtypi fleksografik dhe Shtypi letërset (Ofseti i thatë). Kopja e shtypur në shtypin e lartë karakterizohet me vrazhdësi, që dallohet si rezultat i gjurmëve të presionit.


Tiposhtypi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përfaqësuesi kryesor i shtypit pllaka në pllakë: Makina e shtypit Tiegel - Heidelberg

Tiposhtypi është përfaqësuesi kryesor i shtypit në teknikën e shtypit të lartë. Shtypi kryhet në tri mënyra:

  • Pllaka në pllakë
  • Cilindri në pllakë
  • Cilindri në cilindër

Shtypi fleksografik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtypi letërset[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]