Sindroma Wernicke-Korsakoff

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sindroma Wernicke-Korsakoff (sipas Carl Wernicke dhe Sergei Korsakoff) përmbledh në vete dy sëmundje me simptoma të ndryshme por me patogjenezë të njëjtë:

Kombinimi i të dy sëmundjeve paraqitet shpesh si pasojë e mungesës së Vitaminës B1 te personat me shpërdorim dhe konsumim kronik të alkoolit, por ato mund të paraqiten edhe pavarësisht prej njëra tjetrës.