Ndryshimi mes inspektimeve të "Çështja e ekzistencës së Perëndisë"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Mendimtarë të cilët kanë ofruar argumente kundër ekzistencës së Perëndisë përfshijnë [[Dejvid Hjumi]], [[Kanti]], [[Niçe]], dhe [[Bertrand Raseli]]. Në kulturën moderne, çështja e ekzistencës së Perëndisë është diskutuar nga shkencëtarët si [[Stephen Hawking|Stiven Houkingi]], Francis Kollinsi, [[Richard Dawkins|Riçard Doukinsi]], dhe Gjon Lenoksi, si edhe filozofët duke përfshirë [[Daniel Deneti]], [[Riçard Suinbërni]], [[William Lane Craig|Uilliam Lejn Kregi]] dhe [[Alvin Plantinga]]ja.
 
Ateistët thonë se argumentet për ekzistencën e Perëndisë të ofrojë arsye të pamjaftueshme për të besuar se Zoti ekziston. Përveç kësaj, disa pretendojnë se kjo është e mundur për të krejtësisht të hedh poshtë ekzistencën e zotit, apo të karakteristikave të caktuara, të cilat janë tradicionalisht atribuohet Perëndisë, të tilla si përsosmëri<ref>{{cite web |url=http://www.churchoffreethought.org/Articles_From_Perfection.php |title=The Argument From Perfection |accessdate=2013-03-06}}</ref>.
 
== Burime ==
Anonymous user

Menyja e navigimit