Dallime mes rishikimeve të "Zeqir Muçolli"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
 
 
== Biografia ==
Zeqir S. Muçolli u lind në Herrtizë (Herticë) të Besianës (Podujevës) më 08.08.1937. Klasën e katërt të shkollës Fillore e kreu në Herticë, gjimnazin e ulët: klasën e parë në Besianë, kurse të tjerat në Orllan. Shkollën Normale, Fakultetin Filozofik – Dega e Gjeografisë, i kreu në [[Universiteti i Prishtinës|Universitetin e Prishtinës]], kurse studimet pasuniversitare në Beograd. Më 1 shtator 1960 ka filluar të punojë si mësues i klasës së parë dhe njëkohësisht është emëruar edhe drejtor i Shkollës Fillore “Rilindja” në Herticë. Në këtë shkollë u prit me mirëseardhje nga nxënësit, kolegët dhe prindërit e nxënësve. Menjëherë filloi të aplikonte risi në procesin mësimor – edukativ në shkollë. Por, pasi në Shkollën Fillore të Orllanit ndihej nevoja për arsimtar në klasë të larta, me 1 tetor e tërhoqën në Shkollën e Orllanit. Në Orllan ishte mësimdhënës dhe drejtor i shkollës fillore “Meto Bajraktari”, pastaj profesor dhe drejtor i gjimnazit “8 Nëntori” të Besianës, inspektor i arsimit, sekretar i Bashkësisë së Arsimit dhe të Kulturës të Besianës, inspektor krahinor i arsimit dhe këshilltar i Sekretarit të Sekretariatit të Arsimit, të Shkencës e të Kulturës të Kosovës. Ka qenë edhe deputet i Kuvendit të Kosovës, dhe anëtar i Këshillit të Arsimit. Përveç në fushën e arsimit ka dhënë kontribut të çmueshëm edhe për popullarizimin dhe përparimin e bletarisë si në Kosovë ashtu edhe jashtë saj.<ref name=BS/> <ref name=BC/> <ref>[http://tahirzberisha.blogspot.com/2008/02/promovim-emra-qe-nuk-harrohen-iii.html Promovimi i vëllimit III të Monografisë, “Emra që nuk harrohen – Arsimtarët veteranë (1941 – 1951)”], Prishtinë, 6.08.2005</ref>
 
== Vepra ==
* "Aparati Z.S.M.-'83"
* "Bleta" (Kalendari i punëve në bletore), 1985 (bashkëautor)
* "Hertica: (monografi gjeografike, etnografike dhe toponimike), 2000
* “Kalendari bletarisë”, 2000
* “Fjalori i bletarisë”, 2000
* "Hertica: (monografi gjeografike, etnografike dhe toponimike), 2000
* “Produktet e bletëve”, 2003
* “Bletaria praktike”, 2009

Menyja e lëvizjeve