Dallime mes rishikimeve të "Kimia organike"

Jump to navigation Jump to search
Shtova dicka qe nuk ishte e dhene.
(Rregullova gabimet drejtshkrimore)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Shtova dicka qe nuk ishte e dhene.)
{{pa referenca|16 nëntor 2009}}
'''Kimia organike''' është degë e kimisë, qe studion përberjen,vetite,strukturen,reaksionet, dhe sintezen e kimponimeve organike (komponimeve te karbonit) me rendesi jetsore.Ne komponimet organike te karbonit bëjnë pjesë jo vetëm ato komponime që gjenden ne botën e gjallë, por edhe ato komponime qe perfitohen me reaksionet e komponimeve inorganike në ato organike)dhe përfitimi i amoaniakut nga metani(shndërrimi i konponimeve organike në ato inorganike).Kimia organike me par gjendej vetem ke gjallesat.
 
Komponimet organike i karakterizojnë disa veti fizike dhe kimike që i dallojnë nga Komponimet inorganike(tretshmeria,pika e vlimit dhe e shkrirjes, djegëshmëria, struktura kimike, reaksionet kimike)etj.Komponimet organike i paraqesim me formulë molekulare, racionale te strukturës etj.
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve