Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Muhammed esh-Shejbaniu"

→‎top: Përditësim i stampës "Infobox person", zëvendësova: | arsimimi → | education, | data e vdekjes → | death_date, | datëlindja → | birth_date, | emër tjetër → | other_names, | emri → | name, duke përdorur AWB
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
(→‎top: Përditësim i stampës "Infobox person", zëvendësova: | arsimimi → | education, | data e vdekjes → | death_date, | datëlindja → | birth_date, | emër tjetër → | other_names, | emri → | name, duke përdorur AWB)
 
{{Infobox person
| emriname = Muhammed ibën Hasan esh-Shejbani
| emër tjetërother_names =
| fotoimage = تخطيط_اسم_محمد_بن_الحسن.png
| përshkrimicaption =
| datëlindjabirth_date = 749/750
| vendlindjabirth_place = Uasit , [[Irak]]
| data e vdekjesdeath_date = 805
| vendvdekjadeath_place = Rej , [[Iran]]
| qyteti ku jeton =
| kombësianationality =
| nënshtetësiacitizenship =
| arsimimieducation =
| shkollaalma mater =
| profesionioccupation =
| notable_works =
| vepra të njohura =
| i njohurknown_for =
| e njohurknown_for =
| vitet aktivyears_active =
| kompania =
| organizataorganization =
| titullititle =
| posti politik =
| paraardhësipredecessor =
| pasardhësisuccessor =
| partiaparty =
| statusi civil =
| bashkëshortjaspouse =
| bashkëshorti =
| fëmijëchildren =
| prindërparents =
| çmimeawards =
}}
'''Muhammed ibën Hasan esh-Shejbani''' - dijetari i njohur [[Medh-hebi Hanefi]] dhe nxënësi i Imam [[Ebu Hanife]]s.