Stampa:11 prill

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Enver Hoxha
  • Në vitin 1985 ndërron jetë në Tiranë Enver Hoxha, pëson një ishemi cerebrale. Enver Hoxha ishte diktatori stalinist i Shqipërisë që sundoi për 45 vjet, nga mbarimi i Luftës së Dytë Botërore deri në vdekje (1985), në cilësinë e Sekretarit të Parë të Partisë së Punës (Partia Komuniste).
  • Pas një kërkimi 43 vjeçar nga gjyqësori Italian burgoset në Sicili Bossi i Cosa-Nostrës, Bernardo Provenzano]].
  • Një nga flotat e Perandorisë Osmane zbarkon në ishullin Chios, me ç'rast kryejnë një masakër ndaj popullit Grek në këtë ishull.
  • Në vitin 1961Israel fillon procesi gjyqësore kundër Adolf Eichmann, i cili ishte Arkitekti dhe udhëheqësi i trupës famë keqe SS gjatë Reichut të III.
  • Në vitin 1997 në restorantin Mama Mia në Beograd, vritet zavendës ministri i punëve të brendshme të Serbisë Gjeneral-Koloneli Radovan Stojçiq.