Stampa:13 janar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Banorë të Burundit.
  • 27 p.e.s.: Në Romë mori fund Republika Romake.
  • 532: Në Konstantinopojë (Stambolli i sotshëm) filloi kryengritja e Nikës.
  • 1902: Në Berlin hapet shkolla e parë fillore „Freie Hochschule“.
  • 1957: Firma Wham-O prodhon Frisbee-n e parë.
  • 1963: Halili dhe Hajria vepër baleti shqiptar, u vu për herë të parë në skenën e baletit.
  • 1963: Kryetari i parë i shtetit Togo, Sylvanus Epiphanio Olympio vritet nga puçistët.
  • 1980: Në Karlsruhe themelohet partia e të gjelbërve gjerman (Die Grünen).
  • 1994: Cyprien Ntaryamira bëhet kryetari i ri i Burundit. (figura)