Stampa:Infobox revulucionar/doc

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Usage[Redakto nëpërmjet kodit]

Infobox revulucionar[Redakto nëpërmjet kodit]

Mohandas Karamchand Gandhi
Data e lindjes: October 2, 1869
Vendi i lindjes: Porbandar, Gujarat, India
Data e vdekjes: Janar 30, 1948 (78 vjeç)
Vendi i vdekjes: New Delhi, India
Lëvizja: Indian independence movement
Organizata kryesore: Indian National Congress

Stampa:Infobox revulucionar mund të përdoret për të përmbledhur informacion në lidhje me një person të përfshirë në një revolucion. Ajo është krijuar në mënyrë që të përfshijë informacion të tillë si organizate dhe levizje e cila nuk mund të përfshihen në infoboxes tjera biografike.

Infobox duhet të shtohet duke përdorur stampën {{Infobox revulucionar}} template, siç tregohet më poshtë:

{{Infobox revulucionar
|emri=
|image=
|emri_alternativ=
|data_e_lindjes=
|vendi_i_lindjes=
|data_e_vdekjes=
|vendi_i_vdekjes=
|lëvizja=
|organizata=
|çmime=
|monumente=
|shkollimi=
|religjioni=
|ndikimi_tek=
|ndikuar_nga=
|informatë_plotësuese
}}
 • emri – Emri i plotë i personit.
 • data e lindjes – Data kur ka lindur personi. Përdore ({{birth date and age}} nëse jeton)
 • vendi i lindjes – Vendi ku personi ka lindur.
 • data e vdekjes – Data kur personi ka vdekur. perdore{{death date and age}}.
 • Vendi i vdekjes – Vendi ku personi ka vdekur.
 • shkollimi – kolegjet ose universitetet.
 • image – një imazh i personit. E cila duhet të jetë në formatin [[Figura:shembull.jpg|300px]].
 • emri alternativ – Emri lternativ, ose me cfar emri është njohur ndryshe.
 • lëvizje – lëvizja në të cilën personi ka marrë pjesë ose e ka udhëhequr
 • organizatat – organizatat në të cilat personi ka marrë pjesë dhe që ka arritur qëllime
 • monumente – monumente, ose emër i ndonjë muzeu per personin.
 • çmime – ëmimet që ka fituar gjat karrierës.
 • religjioni – Religjioni, ose besimi.
 • ndikoi – Kush janë ato personalitete të cilët u ndikuan nga ky person .
 • ndikuar – Nga cilët persona u ndikua ky person.
 • informate plotesuese – diçka më shumë.

Microformat[Redakto nëpërmjet kodit]

The HTML markup produced by this template includes an hCard microformat, which makes the person's details parsable by computers, either acting automatically to catalogue articles across Wikipedia or via a browser tool operated by a reader, to (for example) add the subject to an address book or database. For more information about the use of microformats on Wikipedia, please see the microformat project.

Date-of-birth ("bday") information will only be included in the microformat if {{Birth date}}, {{Birth date and age}}, or {{Birth-date}} are used in the infobox. (but do not use these if the date is before 1583 CE)

hCard uses HTML classes including:

 • adr
 • agent
 • bday
 • category
 • country-name
 • extended-address
 • family-name
 • fn (required)
 • given-name
 • honorific-prefix
 • honorific-suffix
 • label
 • locality
 • n
 • nickname
 • note
 • org
 • role
 • vcard

Please do not rename or remove these classes; nor collapse nested elements which use them.