Të drejtat e punëtorëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Të drejtat e punës ose të drejtat e punëtorëve janë si të drejta ligjore ashtu edhe të drejta të njeriut që kanë të bëjnë me marrëdhëniet e punës ndërmjet punëtorëve dhe punëdhënësve. Këto të drejta janë të kodifikuara në legjislacionin kombëtar dhe ndërkombëtar të punës dhe punësimit. Në përgjithësi, këto të drejta ndikojnë në kushtet e punës në marrëdhëniet e punës. Një nga më të spikaturat është e drejta për lirinë e organizimit, e njohur ndryshe si e drejta për t'u organizuar. Punëtorët e organizuar në sindikata ushtrojnë të drejtën e marrëveshjeve kolektive për të përmirësuar kushtet e punës.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]