Jump to content

Tahir Hani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tahir Hani është një politikan shqiptar nga Maqedonia e Veriut.

Tahir Hani u lind më 15 dhjetor 1961 në fshatin Veleshtë të Strugës. Ka diplomuar në Fakultetin Juridik të Universitetit të Tetovës . [1] Nga viti 2001 deri në vitin 2005 ka qenë kryetar i Komunës së Veleshtës. Në periudhën 2006-2011 ka qenë deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë. Nga viti 2011 deri në vitin 2013 ka qenë zëvendësministër i Transportit dhe Post-Telekomunikacionit. [2] Në vitin 2013 u bë Ministër i Vetëqeverisjes Lokale.

  1. ^ Биография на сайта на Събранието на Република Македония, посетен на 5.03.2013
  2. ^ Кратка биография на Тахир Хани, посетен на 5.03.2013