Tatimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tatimi është detyrim shtetëror të cilit i nështrohen personat dhe mallrat sipas përkufizimeve në ligjet administrative të shtetit.

Këto detyrime përdoren nga shteti më qëllim të institucionalizimit të administratës. Për të arritur mbledhjen e këtyre detyrimeve parashihen procedurat tatimore sipas akteve administrative të shtetit, ndër të cilat zakonisht janë : detyrimin e tatimpaguesve për mbajtjen e librave dhe shënimeve që kanë të bëjnë me detyrimet e tyre tatimore ; detyrimin e tatimpaguesve për paraqitjen e fakteve të nevojshme për llogaritjen e detyrimeve të tyre tatimore ; procedurën për dorëzimin e deklaratës tatimore dhe deklaratave tatimore të korrigjuara ; afatet kohore dhe procedurat për pagimin e tatimit dhe të drejtat e tatimpaguesve për përfaqësim.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ UNMIK/REG/2000/20 Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine; 2007 në Amëzën atk-ks.org.


Stampa:Lien AdQ