Jump to content

Tekken 3

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tekken 3
Autor Namco
Botues Namco
Dizajner {{{dizajni}}}
Programues Masanori Yashinari, Mizushima
Verzioni {{{verzioni}}}
Viti botimit 20 Mars 1997
Lloji Luftarake
Lojtar {{{lojtari}}}
Për moshen {{{mosha}}}
Platforma Playstation, Arcade
Media {{{media}}}
Dirijuesit {{{dirigjuesi}}}

Tekken 3 (Japonisht: 鉄 拳 3) është një lojë luftarake, kësti i tretë në serinë Tekken. Ajo u lëshua në Arcade në Mars 1997, dhe për PlayStation në 1998. Versioni origjinal i Arcade i lojës u lëshua në 2005 për PlayStation 2, si pjesë e modalitetit Arcade History të Tekken 5. Loja u rishikua në vitin 2018 si pjesë e PlayStation Classic të Sony.

Tekken 3 përmban një kast personazhi kryesisht të ri, duke përfshirë debutimin e disa personazheve aktualë kryesorë si Jin Kazama, Ling Xiaoyu, Bryan Fury, Eddy Gordo dhe Hwoarang, me një total prej njëzet e tre personazheve. Versioni në shtëpi përfshinte një modalitet të ri beat'em up të quajtur Tekken Force, si dhe modalitetin e bonusit Tekken Ball.

Tekken 3 është cituar si një nga lojërat më të mëdha video të të gjitha kohërave. Me mbi 8 milion kopje të shitura në të gjithë botën, Tekken 3 është loja e katërt më e shitur në PlayStation. Një vazhdim jo-kanonik u lëshua në 1999 dhe 2000 në arkadat dhe më pas në PlayStation 2, me titull Tournament Tekken Tag. Ajo u pasua nga vazhdimi kanonik Tekken 4 në harqe dhe në PlayStation 2 në 2001 dhe 2002, përkatësisht.