Jump to content

Tepsia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tepsia është një lloj tave, [1] një enë kuzhine e cekët e cila shërben për pjekjen e ushqimit. Tepsia zakonisht është e punuar nga metali, me një rreth pak më të ngritur. Ka formë drejtkëndëshe ose të rrumbullakët, kur zakonisht ka diametër rreth 40 cm. Rrethi i tepsisë ka një llartësia e cila zakonisht është rreth 5 cm.

Tepsia përdoret më së shpeshti për pjekjen e ushqimeve të ëmbla dhe të njelmëta në sobën e furrës.