Tigel makina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Tigel makina e tipit Heidelberg

Tigel makina, është makinë e shtypit[1] e cila bënë pjesë në shtypin e lartë. Mënyra e shtypit është pllaka në pllakë. Pllaka e parë është pllaka bazë, në të cilën montohet Forma e shtypit, ndërsa pllaka e dytë është pllaka e shtypit.

Me Tigel makinë, përveç shtypit mund të punohen edhe këto operacione: Bigimi, Shtancimi dhe Numeracioni.


Konstrukcioni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Konstrukcioni i këtyre makinave të shtypi është bërë në katër sisteme

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ The term used varies, with various printing dictionaries disagreeing on what to call it and how to define it. Even within a single source the terminology may vary. Common terms include "job press", "small platen press", "jobber", "jobbing machine", "job machine", or simply "platen press" (when used in distinction from a hand press). Stuart's dictionary even defines two of the terms differently. For an illustration of these issues, see the various sources cited in the article.