Tiq Milan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Tiq Milan (lindur në 14 korrik në Buffalo, Nju-Jork) është një shkrimtar amerikan, aktivist dhe konsulent për strategjinë në media. Ai është aktualisht zëdhënës në GLAAD,[1] një organizatë monitoruese për mediat rreth situatës së të drejtave LGBT. Përpara angazhimit të tij, ai ishte mentor dhe lektor pranë Institutit Hetrick-Martin, një organizatë për të rinjtë LGBTQ në Nju-Jork. Advokimi i tij, aktivizmi LGBT dhe gazetaria e tij njihen gjerësisht.[2][3][4][5][6][7]

Trajnimi në media dhe puan advokuese[redakto | përpunoni burim]

Përmes punës në GLAAD, Milan ka trajnuar advokues të të drejtave trans si CeCe McDonald dhe Geena Rocero. Ai ka zhvilluar strategji me media kombëtare dhe agjenci lajmesh mbi raportimin e drejtë dhe neutral të personave transgjinorë.

Ai është zëdhënës pranë CNN në zhvillimet më të fundit të të drejtave trans.

Puna me të drejtat LGBT[redakto | përpunoni burim]

Ai është përfshirë në punën për të drejtat LGBT në Nju-Jork gjatë dekadës së kaluar. Në Institutin Hetrick-Martin, ai drejtoi programin CDC (Comprehensive Risk Counselling) mbi masat parandaluese për të krijuar lidhje të shëndetshme për persona të mbetur të pastrehë, të margjinalizuar si dhe pjesë të komunitetit trans. Ai organizoi punëtori rreth temës së vetë-vlerësimit, interseksionalitetit me qëllim rritjen e vetë-vlerësimit.[8]

Referenca[redakto | përpunoni burim]