Traktati i Atlantikut të Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Faqja e vërtetimit për një kopje zyrtare të traktatit të Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut, e nënshkruar dhe e vulosur nga Sekretari i Shtetit, Dean Acheson.

Traktati i Atlantikut të Veriut, i referuar edhe si Traktati i Uashingtonit, është traktati që formon bazën ligjore dhe zbatohet nga Organizata e Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO). Traktati u nënshkrua në Uashington, DC, më 4 prill 1949.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]