Transporti në Mal të Zi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Transpoti në Malin i Zi

Transporti ajror[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Transporti ajror eshte pjese baze e transportit ne Malin e Zi, rrjeti ajror eshte i pajisur me IATA pra kodi nderkombetar i aerportit. Ne Malin e Zi janë dy aeroporte funksionale si ai i: Podgrorices dhe i Tivatit. Kurse jashte perdorimit jane i Nikshiqit, Zhabjaku dhe i Beranes.

Transporti hekurudhor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mali i Zi ka lidhje hekurudhore me Shqiperine dhe Serbine. Me Shqiperine nepermjet Shkodres, linjat funksionojne vetem per sherbime mallrash. Kurse me Serbine per transport pasagjeresh dhe mallrash Kufiri eshte neper Verbnice.

Transporti ujor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbasi Mali i Zi ka dalje ne det dhe transporti ujor eshte shume i perhapor me linja per Koraci, Itali, Shqiperi dhe linjat e mbrendshme. Po ashtu kemi dhe linja per mallra dhe linja turistike.

Transporti rrugor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mali i Zi me rruge ka dalje ne Bosne dhe Hercegovine, Serbi, Kosove, Shqiperi dhe Kroaci. Ne shumicen e raste ve te rrugeve ne Mal te Zi jane rruge regjionale dhe ne te pakte e rasteve autostarda. Rruget me te dobeta jane ne Cakor afer grykes se rugoves dhe neper Rozhaje afer alpeve shqiptare.