Turizmi fetar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Turizmi fetar është një lloj turizmi, ku njerëzit udhëtojnë individualisht ose në grupe për pelegrinazh, misione ose pa ndonjë qëllim fetar. Forma më e madhe e turizmit fetar masiv bëhet gjatë HaxhxhitMekë, Arabi Saudite. Vendet më të frekuentuara nga turizmi fetar janë: Meka, Qerbela, Medina, Jeruzalemi dhe Varnasi. Turizmi fetar është i pranishëm edhe në Shqipëri, një ndër vendet më të vizitueshme fetare janë: Kisha e Laçit (nga të gjithë Shqiptarët, pa dallim feje) dhe Teqeja e Kulmakut (nga komuniteti bektashi).