Ujmiri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Foto
Ujmiri duke shikuar nga fshati Popojan
2,062 Metra
Maqedoni
41°39′37″N, 21°03′06″E


Ujmiri (maqedonisht: Dobra Voda) është mal në veri të qytetit të Kërçovës, Maqedonia e Veriut. Emrin e ka marrë nga vetë fjala "Uj i mirë" përshkak se posedon uj shumë të pastër dhe të ftohtë. Maja më e lartë ka një lartësi prej 2062 m lartësi mbidetare.

Karakteristikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duke shikuar nga ana e Gostivarit.

Karakteristikë e veçantë e kësaj maje është se ka një terren karporë dhe është shumë i lartë në krahasim me malet tjerë që ndodhen ne afërsi. Nga maja mund të shihen disa qytete të Maqedonisë, siç është Kërçova, Gostivari, dhe Tetova, si dhe pothuajse të gjitha fshatrat e rrethinës së Kërçovës. Nga ky mal burojnë shumë lumenj të cilit popullsia lokale i përdor për punimin e tokës pjellore si dhe përdorime të ndryshme të jetës së përditshme. Verës është i pasuruar nga kullota të ndryshme.

Gjeologjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Maja në zemrën e verës.

Flora[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Malet e Çelojcës në lindje duke shikuar nga maja.

Fauna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duke shikuar nga TE e Osllomesë.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

https://web.archive.org/web/20120718004722/http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?

id=3628432https://geotargit.com/index.php?qcountry_code=MK&qregion_code=C1&qcity=Dobra%20Vodawww.facebook.com/103080409800429/photos/pb.103080409800429.-2207520000.1430608586./131528890288914/?type=3&theater