Ulqinakët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ulqinakët janë banorët vendas të Ulqinit ose kanë prejardhje nga Ulqini [1]. Banorët meshkuj quhen ulqinakë, kurse banoret femra quhen ulqinake.

Termi ulqinak, si mbiemër, ka kuptimin e diçkaje që lidhet me Ulqinin ose me ulqinakët, që është karakteristikë për Ulqinin ose për ulqinakët, është e Ulqinit ose e ulqinakëve ose që është krijuar nga ulqinakët.

Komunën e Ulqinit jetojnë 19,920 banorë, ndërsa qyteti ka 10,707 banorë. Sot rezulton se në Shkodër janë 614 familje me 2,630 banorë me prejardhje ulqinake.[2]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
  2. ^ Migrimi dhe ndryshimet e popullsisë në Rajonin e Shkodrës Archived 10 September 2014[Date mismatch] at the Wayback Machine. - Bresena Kopliku, Tiranë, 2013