Unioni Astronomik Ndërkombëtar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Unioni Astronomik Ndërkombëtar (anglisht: International Astronomical UnionIAU; frëngjisht: Union astronomique internationale, UAI) është një organizatë ndërkombëtare e astronomëve profesionistë, nga niveli PhD dhe më tej, aktive në hulumtimet profesionale dhe armimin në astronomi.[2] Ajo vepron si autoritet i njohur ndërkombëtarisht për caktimin e emërtime të trupave qiellor (yjeve, planetëve, asteroideve, etj.) dhe çdo gjë që paraqitet në sipërfaqen mbi to.[3]

Historia[redakto | redakto tekstin burimor]

Përbërja[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]


Lidhjet e jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]