Universiteti Ndërkombëtar i Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search



Universiteti Ndërkombëtar i Tiranës është një Institucion i Arsimit të Lartë i krijuar si iniciativë e një grupi profesorësh shqiptarë dhe të huaj me mbështetjen e Universitetit të Pizës (Universita' degli Studi di Pisa) në Itali, Universitetit të Sorbones në Francë, Universitetit të Glassgow në Skoci, Universiteti Upasales në Suedi dhe Universteti Columbia-s ne New York në ShBA.

Universiteti Ndërkombëtar i Tiranës ka për qëllim :

  • Të zhvillojë, të transmetojë dhe të mbrojë dijet me anë të proçesit të mësimdhënies.
  • Të përgatisë specialistë të lartë në fushën e shkencave ekonomike dhe juridike.
  • Të kryejë studime universitare dhe kërkime shkencore në fushën e shkencave ekonomike dhe juridike.
  • Të kryejë kualifikimin shkencor pasuniversitar, kurse të specializimit dhe kurse të kualifikimit afatshkurtër dhe afatgjatë për ekonomistë dhe juristë.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]