Jump to content

Universiteti i Lvivit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti i Lvivit

Universiteti i Lvivit (ukrainisht: Львівський університет; polonisht: Uniwersytet Lwowski; gjermanisht: Universität Lemberg, i njohur shkurtimisht si Theresianum në fillim të shekullit XIX), aktualisht Universiteti Kombëtar Ivan Franko i Lvivit (ukrainisht: Львівський національний університет імені Івана Франка), është institucioni më i vjetër i arsimit të lartë në Ukrainën e sotme që daton nga viti 1661 kur John II Casimir, Mbreti i Polonisë, i dha statutin e tij të parë mbretëror. Gjatë shekujve, ai ka pësuar transformime, pezullime dhe ndryshime të ndryshme emri që kanë pasqyruar kompleksitetin gjeo-politik të kësaj pjese të Evropës. Institucioni aktual mund të datohet në vitin 1940. Ai është e vendosur në qytetin historik të Lviv në Oblastin e Lvivit të Ukrainës Perëndimore.

 • Fakulteti i Matematikës së Aplikuar dhe Informatikës [1]
 • Fakulteti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare [2]
 • Fakulteti i Biologjisë [3]
 • Fakulteti i Gazetarisë [4]
 • Fakulteti i Kimisë [5]
 • Fakulteti Juridik [6]
 • Fakulteti Ekonomik [7]
 • Fakulteti i Mekanikës dhe Matematikës [8]
 • Fakulteti i Elektronikës [9]
 • Fakulteti Filologjik [10]
 • Fakulteti i Gjuhëve të Huaja [11]
 • Fakulteti Filozofik [12]
 • Fakulteti i Gjeografisë
 • Fakulteti i Fizikës [13]
 • Fakulteti i Gjeologjisë [14]
 • Fakulteti i Trajnimit Parauniversitar [15]
 • Fakulteti i Historisë [16]
 • Departamenti i Pedagogjisë [17]
 • Departamenti i Drejtësisë [18]
Biblioteka Universitare
 • Departamenti i Kërkimeve Shkencore [19]
 • Muzeu zoologjik [20]
 • Biblioteka Universitare [21]
 • Revista e Studimeve Fizike [22]
 • Instituti i Arkeologjisë [23]
 • Revista ukrainase e gjuhësisë kompjuterike
 • Instituti i Ekologjisë së Medias [24]
 • Ukraina moderne [25]
 • Instituti për Kërkime Historike [26]
 • Agjencia Rajonale për Zhvillim të Qëndrueshëm [27]
 • Kopshti Botanik [28]
 • Akademia Dimërore e NATO-s në Lviv [29]
 • Qendra shkencore teknike dhe arsimore e studimeve të temperaturave të ulëta [30]
 • Militanët e Akademisë. Uniwersytet Jana Kazimierza we Lwowie , e kuqe. Adam Redzik, Kraków 2015, ss. 1302.
 • Ludwik Finkel, Starzyński Stanisław, Historia Uniwersytetu Lwowskiego, Lwów 1894.
 • Franciszek Jaworski, Uniwersytet Lwowski. Wspomnienie jubileuszowe, Lwów 1912.
 • Adam Redzik, Wydział Prawa Uniwersytetu Lwowskiego w latach 1939–1946, Lublin 2006
 • Adam Redzik, Prawo prywatne na Uniwersytecie Jana Kazimierza we Lwowie, Varshavë 2009.
 • Józef Wołczański, Wydział Teologiczny Uniwersytetu Jana Kazimierza 1918–1939, Kraków 2000.
 • Universitati Leopoliensi, Trecentesimum Quinquagesimum Anniversarium Suae Fundationis Celebranti. Ne kujtim . Praca zbiorowa. Polska Akademia Umiejętności, Kraków 2011, 
 1. ^ "Головна". Ami.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "Головна". Intrel.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ "Faculty of Biology of Ivan Franko National University of Lviv". Bioweb.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "Головна". Journ.lnu.edu.au. Marrë më 25 shkurt 2019. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 5. ^ "Хімічний факультет". Chem.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ "Головна". Law.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ "Економічний факультет ЛНУ". Econom.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 8. ^ "Механіко-математичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка". Mmf.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ "Головна". Electronics.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 10. ^ "Головна". Philology.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 11. ^ "Головна". Lingua.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 12. ^ "Головна". Filos.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 13. ^ "Головна". Physics.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 14. ^ "Головна". Geology.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ "Головна". Ipodp.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 16. ^ "Головна". Clio.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 17. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2012-07-09. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 18. ^ "Головна". Prk.lnu.edu.au. Arkivuar nga origjinali më 6 prill 2016. Marrë më 7 maj 2022. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 19. ^ "Науково-дослідна частина". Research.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 20. ^ "Зоологічний музей Львівського національного університету імені Івана Франка". Zoomus.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 21. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2018-07-15. Marrë më 2019-04-12. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 22. ^ "Wrong address: Redirecting..." Ktf.lnu.edu.au. {{cite web}}: Burimi përdor titull të përgjithshëm (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 23. ^ "The Institute of Archaeology of the Ivan Franko National University o…". Arkivuar nga origjinali më 22 dhjetor 2012. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 24. ^ "Про нас". Lnu.lnu.edu.au. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 25. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2013-01-02. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 26. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2012-12-22. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 27. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2013-03-28. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 28. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2012-12-22. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 29. ^ "Archived copy". www.lnu.edu.ua. Arkivuar nga origjinali më 22 dhjetor 2012. Marrë më 3 shkurt 2022. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)
 30. ^ "Archived copy". Arkivuar nga origjinali më 2012-07-09. Marrë më 2012-09-05. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Archived copy si titull (lidhja)

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]