Ura Rio-Antirrio

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ura Rio–Antirrio, zyrtarisht Ura Harilao Trikupi, është një nga urat më të gjata në botë me kabllo me shumë hapje dhe më e gjata e tipit plotësisht të varur. Përshkon Gjirin e Korinthit pranë Patrës, duke lidhur me rrugë qytetin e Rios në gadishullin e Peloponezit me AntirrionGreqinë kontinentale. Ajo u hap një ditë përpara Lojërave Olimpike Verore të Athinës 2004, më 12 gusht 2004, dhe u përdor për të transportuar flakën olimpike.