Jump to content

Qyprilliu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Veles)
Veles
Qyprili
Qytet
Popullsia
 • Gjithsej43,716

Qyprili (qe ishin Titov Veles) është nje qytet ne Maqedoninë e Veriut.

Velesi ka qenë një qytet i populluar edhe para 1000 viteve me Ilirë dhe me Thrakë, Velesi është një qytet i Shqipërisë etnike, tani është e populluar me më shumë popullatë Maqedonë Veles ka edhe Fshatra Shqipëtare por më shum ka Fshatra të populluara me Maqedonë, popullata Shqipëtare më së shumti kanë shkuar në Turqi gjatë kohës së Jugosllavisë dhe tani quhet "Titov Veles" që do të thotë "Velesi Titos" nga presidenti i Jugosllavis Josip Broz Tito. Në kohën e Perandorisë Osmane Velesi quhej Kypryly sipas krijuesit te saj Qypryly Mehmed Pasha.