Jump to content

Viktor Bruçeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Viktor Bruçeti (Shkodër, 26 shkurt 1938 - 8 tetor 2010) ka qenë aktor i teatrit dhe kinematografisë, Artist i Merituar.

Lindi në Shkodër, më 26 shkurt 1938. Studimet e larta për aktor i nisi në Akademinë e Arteve në Bukuresht, Rumani, të cilat i nderpreu për shkak të keqësimit të marrëdhënieve politike ndërshtetërore të kohës. Më pas vazhdon studimet në Shkollën e Lartë "Aleksander Moisiu" në Tiranë.

Në vitin 1964, fillon punën si aktor në teatrin “Migjeni” të Shkodrës dhe vijoi aty deri në vitin 1998, kur u largua nga Shqipëria.

Viktor Bruçeti ndahet nga jeta më 8 tetor 2010.