Vjetari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vjetari i njohur edhe si libri vjetor është një lloj libri i botuar çdo vit e që bëhet me qëllim të regjistrimit, nxjerrjes në pah dhe përkujtimit për vitin e kaluar të një shkolle ose institucioni të caktuar. Termi gjithashtu i referohet një libri të statistikave apo fakteve të publikuara për çdo vit. Një libër vjetor shpesh ka një temë gjithëpërfshirëse e që është e pranishme në tërë përmbajtjen e librit.

Shumë shkolla të mesme (të ulëta dhe të larta) kolegje, dhe shkolla fillore publikojnë vjetarët e tyre; megjithatë, me paraqitjen e rrjeteve sociale, disa shkolla po heqin dorë nga përdorimi i librave vjetorë ose e kanë ulur ndjeshëm numrin e faqeve duke pasur parasysh alternativat të cilat i ofronjnë mediat sociale. [1] [2]

Shiko gjithashtu[redakto | përpunoni burim]

Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Dern, Daniel. "In the Facebook era, will printed yearbooks survive?". betaBoston. The Boston Globe. Marrë më 9 October 2015. 
  2. ^ Smith, Susan. "The Future of the Venerable Yearbook". cmreview.org. College Media Review. Marrë më 9 October 2015.