Vogoshqa

Coordinates: 43°54′N 18°21′E / 43.900°N 18.350°E / 43.900; 18.350
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vogoshqa është shënuar me numrin 9 - Harta e Kantonit të Sarajevës.

Vogoshqa (Vogošća) ndodhet një periferi të komunës së Sarajevës, si dhe është pjesë e Kantonit të Sarajevës, kryeqyteti i Bosnjës, që ndodhet rreth 6 kilometra në veri të qendrës së kryeqytetit dhe mbulon një sipërfaqe prej 72 km2.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1971[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të popullsisë ka qenë 14,402 banorë.

 • 6,728 Serbët (46.71%)
 • 5,938 Boshnjakë (41.23%)
 • 1,186 Kroatët (8.23%)
 • 247 Jugosllavët (1.71%)
 • 303 të Tjerët (2.12%)

1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 1991 ka pasur 24,647 banorë.

 • 12,499 Boshnjakë (50.71%)
 • 8,813 Serbët (35.75%)
 • 1,071 Kroatët (4.34%)
 • 1,730 Jugosllavët (7.01%)
 • 534 Tjerët (2.19%)

Komunitetet dhe lagjet në Vogošća[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Vogošća I
 • Vogošća II

• Blagovac • Budišići • Donja Vogošća • Garež • Gorës • Grahovište • Hotonj • Kamenica • Kobilja Glava • Kremeš • Krivoglavci • Ljubina - Poturovići • Nebočaj • Perca • Semizovac • Svrake • Tihovići • Uglješići • Ugorsko • Vrapče

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Official results from the book: Ethnic composition of SR Bosnia-Herzegovina population, by municipalities and settlements, 1991. census, Zavod za statistiku Bosne i Hercegovine - Bilten no.234, Sarajevo 1991.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 43°54'N 18°21' / 43.900°N 18.350°D / 43.900; 18.35043°54′N 18°21′E / 43.900°N 18.350°E / 43.900; 18.350