Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Socijalistička Republika
Bosna i Hercegovina

Социјалистичка Pепублика
Босна и Херцеговина

Republika Socialiste e
Bosnjës dhe Hercegovinës

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1943 — 1992
Flamuri Stema
KryeqytetiSarajeva
Gjuha ZyrtareSerbo Kroate
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
25 nëntor, 1943

31 janar, 1946
1 Mars, 1992
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 3-të në RSFJ
51,129 km²
Papërfillshëm
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 3-të në RSFJ
4.377.053
85,6/km²
ValutaDinari Jugosllav (dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës (Serbo-Kroate: Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina, Социјалистичка Pепублика Босна и Херцеговина) ishte një shtet Socialist apo Federativ në Republikën Socialiste Federative të Jugosllavisë.

Bosnja dhe Hercegovina (Tani-e sotshmja) u bë pjesë në Jugosllavi nga 31 janar, 1946 deri më 1 Mars, 1992. Përkatësisht sikurse edhe sot që është kryeqytet i Bosnjës Sarajeva në ato kohë Sarajeva ishte gjithashtu edhe si kryeqytet i Republikës Socialiste të Bosnjës dhe Hercegovinës. Bosnja Socialiste në atë kohë ishte shteti i 3-të më i madh me 51.129 km². Popullsia në Bosnjën Socialiste ishte 4.377.053 (Rreth 5 milion), i njohur gjithashtu si shteti i 3-të me popullatë më të madhe. Valuta apo Paraja ndërkohore në Bosnjën Socialiste ishte Dinari Jugosllav apo Dinar, ndërsa zona kohore UTC +1.