Jump to content

Republika Socialiste e Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Socijalistička Republika Makedonija
Социјалистичка Република Македонија

Republika Socialiste e Maqedonisë

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1944 — 1991
Flamuri Stema
KryeqytetiShkupi
Gjuha ZyrtareMaqedone
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
2 gusht, 1944

31 janar, 1946
8 shtator, 1991
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 4-ti në RSFJ
25,713 km²
1.9%
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 4-ti në RSFJ
2,033,964
79.1/km²
ValutaDinari Jugosllav (македонски денари)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Maqedonisë apo Maqedonisa Socialiste ishte një ndër shtetet socialiste-federsale të Jugosllavisë së atëhershme.

Kryeqytet i Maqedonisë Socialiste ishte Shkupi (edhe i sotshëm). Maqedonia Socialiste ishte shteti i 4-të për sipërfaqje dhe për popullësi, Maqedonia Socialiste kishte gjithsej 25,713 km2 dhe 1.9% ujë ndërsa ishte gjithashtu edhe shteti federsal i 4-ti për banorë. Kishte gjithsej 2,033,964 apo më shumë se 2 milion, me dendësi 79.1. Paraja kohore ishte Dinari Jugosllav që në Maqedoni u njoh si Denarë apo Denari Maqedon (македонски денари - Makedonski Denari).