Republika Socialiste e Sllovenisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Socialistična republika Slovenija
Republika Socialiste e Sllovenisë

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1944 — 1991
Flamuri Stema
KryeqytetiLubjana
Gjuha ZyrtareSllovene (Italiane and Hungareze të flituara në disa zona Sllovene)
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
19 shkurt, 1944

31 janar, 1946
25 qershor, 1991
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 5-ti në RSFJ
20,246 km²
0.6%
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 5-ti në RSFJ
1,913,355
94.5/km²
ValutaDinari Jugosllav (dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Sllovenisë apo Sllovenia Socialiste ishte një nga shtetet federative-Socialiste që bëri debitim në Jugosllavi.

Për herë të parë Sllovenia hyri në Jugosllavi apo në Republikën Socialiste Federative të Jugosllavisë19 shkurt, 1944 dhe u bë si shtet federativ në të më 31 janar, 1946 deri më 25 qershor, 1991. Sllovenia nuk ishte shtet shumë i madh por ishte i 5-ti apo njëri nga i fundit me 20,246 km2, ndërsa me popullësi ishte gjithashtu shteti i 5-të me gjithsej 1,913,355 apo rreth 2 milion popullësi. Valuta apo Paraja ndërkohore në Slloveninë Socialiste ishte Dinari Jugosllav.