Republika Socialiste e Kroacisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Socijalistička Republika Hrvatska
Republika Socialiste e Kroacisë

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1943 — 1990
Flamuri Stema
KryeqytetiZagreb
Gjuha ZyrtareKroate
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
13 qershor, 1943

13 qershor, 1943
25 qershor, 1991
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 2-të në RSFJ
56,524 km²
0.227%
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 2-të në RSFJ
4,784,265
84.6/km²
ValutaDinari Jugosllav (dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Kroacisë ishte një ndër disa shteve socialiste-federate në Jugosllavi.

Kroacia Socialiste bëri hyrje në Jugosllavi më 13 qershor, 1943 deri më 25 qershor, 1991. Kroacia ishte shteti i 2-të i madh nga sipërfaqja me total 56,524 km2 pas Serbisë Socialiste dhe me 0.227% Ujë, Gjithashtu Kroacia socialiste ishte vendi i 2-të edhe për popullësi, me 4,784,265 po rreth 5 milion banorë dhe me ndenësi 84.6/km2. Valuta/paraja kohore në Kroacinë Socialiste ishte Dinari.