Warcraft III: The Frozen Throne

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Warcraft III: The Frozen Throne (shqip: Warcraft III: Froni i ngrirë) është paketa e zgjerimit për Warcraft III: Reign of Chaos, një video lojë me strategji në kohë reale nga Blizzard Entertainment. Ai u lëshua në mbarë botën më 1 korrik 2003, për Microsoft Windows dhe Mac OS X. Frozen Throne bazohet në historinë e Reign of Chaos dhe përshkruan ngjarjet pas përfundimit të lojës kryesore. Skuadra me një lojtar shpaloset nga këndvështrimi i dy protagonistëve të rinj - kujdestari i Elfit të Natës, Maiev Shadowsong dhe princi i Elf-it të Gjakut, Kael'Thas, si dhe protagonistit të rikthyer Arthas Menethil. Për më tepër, zgjerimi përmban Aktin I të një fushate të veçantë Horde që është e pavarur nga historia kryesore me Blizzard që lëshon Veprat II dhe III përmes patch-it në dhjetor 2003, duke marrë reagimet e lojtarëve për Aktin I gjatë zhvillimit të këtyre kapitujve.

Zgjerimi shton njësi të reja, ndërtesa dhe heronj për çdo fraksion, dy gara të reja ndihmëse, pesë heronj neutralë (me tre të tjerë të shtuar më vonë nga arna) si dhe një numër ndryshimesh në lojën dhe balancimin. Njësitë detare u rifutën të cilat mungonin në Reign of Chaos. Luajtja me shumë lojtarë me fuqi Battle.net u zgjerua me shtimin e klaneve, turneve të automatizuara dhe hartave të reja dhe skenarëve të personalizuar.

Zhvillimi filloi në tetor 2002, menjëherë pas lëshimit të lojës kryesore dhe zgjerimi u njoftua më 22 janar 2003. Testet publike beta lejuan 20,000 lojtarë në dy valë të provonin veçoritë e reja. Mbështetja vazhdon edhe pas lëshimit, me Blizzard që shton përmbajtje të re dhe balancon ndryshimet, si dhe mbështetje për pajisje më të reja.

Frozen Throne mori vlerësime përgjithësisht të favorshme nga kritikët. Shumica e rishikuesve vlerësuan hartimin e misionit të fushatës me një lojtar për devijimin pozitiv nga formula standarde e lojës strategjike në kohë reale. Dizajni dhe audio e njësive të reja përgjithësisht konsideroheshin të përshtatshme, megjithëse disa kritikë ankoheshin për grafikën dhe disa nga aktrimi i zërit. Deri më 15 gusht 2003, ai kishte shitur më shumë se një milion kopje.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]