Jump to content

Warren County (Georgia)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Warren County

Warren County është një nga 159 qarqetshtetin federal GeorgiaShteteve të Bashkuara të Amerikës.

Warren County është një qark i vendosur në shtetin e Gjeorgjisë në SH.B.A. Që nga regjistrimi i popullsisë 2010, popullsia ishte 5,834. Selia e qarkut është Warrenton. Qarku u krijua në 19 Dhjetor 1793 dhe mban emrin e gjeneralit Joseph Warren, i cili u vra në betejën e Bunker Hill.

Sipas Byrosë së Regjistrimit të SH.B.A.-së, qarku ka një sipërfaqe totale prej 287 milje katrore (740 km2), nga të cilat 284 milje katrore (740 km2) janë tokë dhe 2.4 milje katrore (6,2 km2) (0.8%) është ujë.

Lagja veri-verilindore e Qarkut Warren, në veri të një vije midis këndit veriperëndimor të qarkut, Norwood dhe Camak, ndodhet në nën-pellgun e lumit Little të pellgut të lumit Savannah. Lagjja juglindore, nga Camak në veri, dhe kufizohet nga një vijë veriperëndim-juglindje që kalon përmes Warrenton, ndodhet në nën-pellgun Brier Creek të basenit më të madh të lumit Savannah. Gjysma perëndimore e qarkut, në perëndim të Warrenton, ndodhet në nën-pellgun e lumit Ogeechee Epërme të pellgut të lumit Ogeechee.

Regjistrimi i vitit 2010

Që nga Regjistrimi i Shteteve të Bashkuara të vitit 2010, kishte 5.834 njerëz, 2.315 familje dhe 1.582 familje që jetonin në qark. Dendësia e popullsisë ishte 20.5 banorë për milje katrore (7.9 / km2). Kishte 2,985 njësi banimi me një dendësi mesatare prej 10.5 për milje katrore (4.1 / km2). Përbërja racore e qarkut ishte 61.7% e zezë ose Afrikano-Amerikane, 36.9% e bardhë, 0.4% Aziatike, 0.2% Indian Amerikane, 0.2% nga racat e tjera dhe 0.6% nga dy ose më shumë raca. Ata me origjinë hispanike ose latine përbënin 0.9% të popullsisë. Për sa i përket prejardhjes, 33.5% ishin amerikanë, dhe 6.3% ishin anglezë.

Nga 2,315 familje, 30.6% kishin fëmijë nën moshën 18 vjeç që jetonin me ta, 40.5% ishin çifte të martuara që jetonin së bashku, 23.4% kishin një shtëpiake femër pa burrë të pranishëm, 31.7% ishin jo-familje dhe 28.3% e të gjitha familjeve ishin të përbërë nga individë. Madhësia mesatare e familjes ishte 2.48 dhe madhësia mesatare e familjes ishte 3.05. Mosha mesatare ishte 42.9 vjeç.

Të ardhurat mesatare për një familje në qark ishin 31,043 $ dhe të ardhurat mesatare për një familje ishin 36,925 $. Meshkujt kishin të ardhura mesatare prej 33,349 $ kundrejt 21,884 $ për femrat. Të ardhurat për kokë banori për qarkun ishin 15,987 $. Rreth 20.5% e familjeve dhe 25.7% e popullsisë ishin nën kufirin e varfërisë, duke përfshirë 39.4% të atyre nën moshën 18 vjeç dhe 22.0% të atyre moshës 65 vjeç ose më shumë.

Regjistrimi i vitit 2000

Që nga regjistrimi i vitit 2000, kishte 6,336 njerëz, 2,435 familje dhe 1,692 familje që jetonin në qark. Dendësia e popullsisë ishte 22 persona për milje katrore (9 / km2). Kishte 2,767 njësi banimi me një dendësi mesatare prej 10 për milje katrore (4 / km2). Përbërja racore e qarkut ishte 59.47% e zezë ose afrikano-amerikane, 39.46% e bardhë, 0.17% amerikane vendase, 0.14% aziatike, 0.30% nga racat e tjera dhe 0.46% nga dy ose më shumë gara. 0.80% e popullsisë ishin hispanike ose latine të çdo race.

Kishte 2,435 familje, nga të cilat 30,60% kishin fëmijë nën moshën 18 vjeç që jetonin me ta, 42,10% ishin çifte të martuara që jetonin së bashku, 22,10% kishin një shtëpiake femër pa asnjë burrë të pranishëm, dhe 30,50% ishin jo-familje. 27.40% e të gjitha familjeve përbëheshin nga individë dhe 12.60% kishin dikë që jetonte vetëm i cili ishte 65 vjeç ose më i vjetër. Madhësia mesatare e familjes ishte 2.55 dhe madhësia mesatare e familjes ishte 3.09.

Në qark, popullsia ishte shpërndarë, me 26.40% nën moshën 18 vjeç, 8.70% nga 18 në 24, 25.50% nga 25 në 44, 23.40% nga 45 në 64 dhe 16.10% të cilët ishin 65 vjeç ose më të vjetër Mosha mesatare ishte 38 vjeç. Për çdo 100 femra kishte 86.40 meshkuj. Për çdo 100 femra të moshës 18 vjeç e lart, kishte 79.90 meshkuj.

Të ardhurat mesatare për një familje në qark ishin 27,366 $ dhe të ardhurat mesatare për një familje ishin 32,868 $. Meshkujt kishin të ardhura mesatare 28,177 dollarë kundrejt 20,082 dollarë për femrat. Të ardhurat për kokë banori për qarkun ishin 14,022 $. Rreth 24.10% e familjeve dhe 27.00% e popullsisë ishin nën kufirin e varfërisë, përfshirë 36.00% të atyre nën moshën 18 vjeç dhe 27.50% të atyre moshës 65 vjeç ose më shumë.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]